Sandheden bag podcasten Rollemodellerne

Her er den hemmelige sandhed bag Rollemodellerne

Her er Valdemar og sin far – podcasten er min gave til ham ❤️

En stor indrømmelse – en hemmelighed som jeg er nødt til at dele nu. 

Pyha – jeg skal lige tage en dyb indånding inden jeg skriver dette indlæg: 

Jeg vil starte med at komme med en stor og uforbeholden undskyldning til dig der læser dette, og som på den ene eller anden måde har fulgt min rejse med podcasten Rollemodellerne (tidligere The Beartalk Show) eller lyttet til nogle af samtalerne, som jeg har haft med en række af landets førende rollemodeller.  
Jeg er hunderæd for at skrive dette indlæg, fordi det er en meget ærlig beretning, som jeg har været vildt bange for at fortælle, og derfor har fortiet indtil nu. Det er dog samtidig en utrolig vigtig del af at forstå den rejse jeg er på med podcasten og i forbindelse med lanceringen af sæson 2, som udkom for en lille måned siden, har jeg besluttet mig for at sandheden skal ud, også selvom maven er fuld af sommerfugle.

Et af de spørgsmål, som jeg bliver stillet oftest i forbindelse med podcasten er følgende: Bjørn hvorfor startede du egentlig din podcast? 

Et af de spørgsmål, som jeg bliver stillet oftest i forbindelse med podcasten er følgende: Bjørn hvorfor startede du egentlig din podcast? 

Oftest har jeg fortalt en historie om vigtigheden af rollemodeller, og jeg ønskede at afmystificere succes ved at gøre erfaringer, strategier og læringer fra ekstraordinære rollemodeller tilgængelig for alle.  

Sagen er bare den, at der er en helt anden bærende grund, som jeg ikke har fortalt offentligt før nu. Det er ikke fordi jeg har løjet, men der er blot et meget vigtigt element af historien bag podcasten, som jeg har undladt at nævne. Jeg har dog fortalt det til alle gæsterne i podcasten, som for øvrigt sammenstemmende har været positive over det. Jeg har teaset en smule for historien i introen til den nye sæson af podcasten, men dette er faktisk første gang jeg offentligt fortæller hele historien. 

Her kommer indrømmelsen: Podcasten som nu hedder Rollemodellerne, er drevet af et altoverskyggende formål – nemlig at give min søn Valdemar et helt kartotek af landets mest ekstraordinære rollemodeller, så han har de bedste forudsætninger for at udleve hans drømme og skabe et liv på hans egne præmisser.   

Men lad mig gå et skridt tilbage og fortælle dig forhistorien, så du forstår hvorfor dette formål betyder så enormt meget for mig.

Der er nogle øjeblikke i dit liv, som du aldrig nogensinde glemmer – for mig blev et af disse øjeblikke udfoldet en smuk forårsdag i 2013, hvor jeg sidder overfor min læge, som kigger på mig svagt glanende over hans læsebriller. Mens han svagt læner sig indover bordet, siger han disse ord til mig, som jeg aldrig i mit liv vil glemme. 

”Bjørn vi har fået tallene fra dine tests og resultaterne er meget klare – du har stærkt nedsat sædkvalitet, og det er meget usandsynligt at du nogensinde bliver far til dine egne børn” 

Jeg husker at jeg synker tilbage i stolen og giver et dybt suk. Resten af dagen blev for det meste tilbragt i en tilstand der vel bedst kan beskrives som en blanding af chok og sorg. Dette blev kun værre da min kæreste kom hjem, og der blev grædt mange tårer den dag og ikke mindst søvnløse nat. 

Et tidspunkt den nat, da min kæreste og jeg havde grædt færdigt, og snakket om frygten for aldrig at blive forældre, gav vi dog hinanden et stort løfte: Vi ville gøre alt hvad vi kunne for at overvinde de dårlige odds – whatever it fucking takes. Vi ville lykkedes med at skabe et barn, som var vores eget. 

Det blev startskuddet til en lang og sej kamp, hvor rollemodeller blev en afgørende faktor i vores liv. Det offentlige system var, mildt sagt, ikke til meget hjælp, så vi begyndte meget aktivt at justere på alle de parametre vi kunne, i vores liv, og her var en af de vigtigste faktorer at vi aktivt begyndte at finde de rollemodeller, som kunne hjælpe os på vej mod indfrielsen af vores store drøm. Det var alt fra venner, som kendte systemet og selv havde overkommet dårlige odds, til alternative behandlere og private fertilitetsklinikker. Vi læste bøger, og arbejdede med alle de parametre, som vi troede og håbede kunne hjælpe os med at lykkes. 

Der er ingen tvivl om, at en af mine personlige overbevisninger altid har været, at succes efterlader fodspor. At for hver gang et menneske har opnået et resultat, så kan alle vi andre tage ved lære af den persons vej til at skabe succesen, og det var netop derfor vi så aktivt søgte efter rollemodeller, som kunne hjælpe os til at overvinde de dårlige odds og lykkes med vores drøm. 

Nu har jeg jo selv ødelagt lidt af spændingen i historien ved at fortælle at det faktisk lykkedes os at overvinde de dårlige odds og blive forældre til vores egen lille guldklump, og det skete d. 30/6-2016 præcist kl. 2.02 om natten, hvor vores liv blev vendt på hovedet for altid. Lille Valdemar blev et meget håndgribeligt bevis – 3,3 kg. for at være helt præcis – på at mirakler faktisk sker, at vores hårde arbejde havde båret frugt – og ikke mindst en meget levende bekræftelse på at teorien holder vand: Succes efterlader fodspor. 

Som du sikkert kan forestille dig, så er det svært at sætte ord på den kæmpe forløsning og glæde som et ønskebarn skaber hos to forældre, men for denne far affødte det allermest en brændende trang til at hjælpe Valdemar med at navigere i en verden, som kun oplever en stigende kompleksitet, og samtidig at give ham de bedst mulige forudsætninger for at skabe det liv, som han selv drømmer om. I den her skøre verden er der intet, som er sikkert, så hvordan sikrer jeg mig at han får de værktøjer han skal bruge på hans vej mod at indfri sine drømme?    

Jeg reflekterede rigtigt meget over hvordan jeg bedst kunne hjælpe ham med det, men pludselig kom der det man vidst bedst kan beskrive som et klarsynsøjeblik, som skulle ende med at blive et definerende punkt i mit liv. Jeg stillede mig selv spørgsmålet:  

Hvad nu hvis jeg kan finde nogle af de mennesker, som har haft størst succes med at skabe et liv på deres egne præmisser – for at lære deres vigtigste erfaringer og strategier, så jeg på den måde har skabt et helt korps af mentorer som kan inspirere og hjælpe min søn?  

I det øjeblik stod det lysende klart for mig, at hvis der var en ting som kunne gøre en massiv forskel for ham på den lange bane, så ville det være hvis jeg gjorde mig umage og aktivt forsøgte at skabe rammerne, hvor jeg kunne indsamle de vigtigste livserfaringer fra de mest succesfulde mentorer, så han selv kan tage deres visdom, vaner og strategier og bruge som byggesten til at forløse hans egne drømme. 

Det var i det øjeblik at idéen til podcasten blev født.       

Det store overskud og arbejdsvilje, som idéen gav blev dog hurtigt glemt, til fordel for frygten for at fejle, og ikke mindst et par praktiske problemer: 1) jeg har ingen freakin’ idé om hvordan man laver en podcast, og 2) hvordan i alverden får jeg taletid ved nogle af landets mest eftertragtede rollemodeller? 

Og det er her jeg gerne vil dele en af de vigtigste personlige livslektioner, som jeg har taget med på denne rejse indtil nu: Når man brænder nok for noget, og har en stærk nok motivation til at lykkedes, så skal vejen nok vise sig selvdet gjorde den under alle omstændigheder for mig i tilblivelsen af podcasten. 

Frygten for at fejle blev overskygget af viljen til at ville, og resten er historie – som man siger.  

I skrivende stund har jeg igennem 30 afsnit snakket med landets dygtigste mennesker, indenfor en lang række områder som alle har efterladt et uforglemmeligt aftryk, som Valdemar selv kan samle op hvis han vil. Jeg er hver en person som har deltaget i podcasten evigt taknemmelig for at dele deres vej.

Selvom jeg personligt er pivstolt over de mere end 25.000 lyttere, som har været med på rejsen og alle de positive tilkendegivelser, så er jeg allermest stolt af at kunne sige dette: 

Valdemar har allerede nu adgang til hemmelighederne fra 30 af de allerbedste rollemodeller og hvis han vil, kan han skabe et liv helt på sine egne præmisser, og det har fra starten været min store drøm. 

Tak fordi du læser og lytter med.         

4 replies
 1. Fabiola siger:

  Bjørn du er og bliver en rollemodel for din søn og for alle os andre. Det er fantastisk at følge din rejse.
  Din historie gør mig så glad og jeg er lykkelig for det lykkes jer at få et barn.
  Tak for dig 🙂 Keep rocking du gør en kæmpe forskel min ven.

  Svar
 2. Helen Brynaa siger:

  Kære Bjørn
  Jeg har læst din meget rørende historie, som heldigvis har fået det bedste resultat, man kan opnå: et barn. Tror ikke der findes noget større, end det at blive forældre.
  Trods en periode med fælles etage på Rådhuspladsen , anede jeg intet om din ulykkelige situation. Heldigvis har I fået opfyldt jeres brændende ønske. Dejligt at læse og til lykke med underet.
  Kh Helen

  Svar
 3. Bjørn Barfoed siger:

  Kære Helen – tak for din besked 🙂 Ja det er jo ikke rigtigt noget man går og skilter med, men jo større kampen er, jo større er lykken jo selvfølgelig også når man oplever miraklet at blive forældre som os. Tak fordi du læser med og skrev en kommentar – det er jeg taknemmelig for 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.